Biodiva-scan

Provincie Antwerpen
Laatste herziening fiche: 2018-01-26

Algemene informatie

Een online scan, ontwikkeld door de provincie Antwerpen, om bedrijven op weg te helpen een beleid uit te stippelen en acties te ondernemen inzake biodiversiteit.
Doel Benchmark: Waar sta ik?
Vorm Zelfscan
Toepassingsgebied Procesfase
Gratis/betalend Gratis
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Nee
Talen Nederlands
Afkomst Belgiƫ

Contactgegevens

Adres Provincie Antwerpen
Desguinlei 100
2018 Antwerpen
Telefoonnummer Tel. 03 240 50 11
E-mail info@provincieantwerpen.be

Categorieƫn

Thema's Biodiversiteit
Sectoren Landbouw, Industrie, Transport, Energie, Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Aspecten Milieutechnisch

Input

Algemeen U scant de toestand van uw onderneming (inzake biodiversiteit) door gebruik van drie instrumenten: een biodiversiteitsladder (algemene score van uw onderneming op het vlak van biodiversiteit), een kansenprofiel (opportuniteiten met betrekking tot biodiversiteit) en specifieke BIODIVA-vragen (beleid, planning, implementatie, controle/corrigerende maatregelen en beoordeling).
Voorbereiding Voldoende kennis over bedrijfsmaatregelen en -beleid inzake biodiversiteit is vereist voor gebruik van de scan.
Inspanningen (tijd) Enige tijd voor het zorgvuldig overlopen van de vragen en interpreteren van de restultaten.
Inspanningen (personeel) Personeelslid met (bij voorkeur) voldoende kennis over bedrijfsmaatregelen en -beleid inzake biodiversiteit.

Output

Algemeen Aan de hand van de biodiversiteitsladder, het kansenprofiel en de specifieke BIODIVA-vragen zal u een inzicht krijgen (via een rapport) in hoe goed binnen uw bedrijfsvoering aan biodiversiteit wordt gewerkt en hoe en waar uw bedrijf zich nog kan verbeteren.