Energieaudit

Vlaams Energieagentschap (VEA)
Laatste herziening fiche: 2018-03-06

Algemene informatie

Een energieaudit geeft antwoord op de vragen waar, hoeveel en op welke manier energie in uw woning kan worden bespaard. In een energieaudit kan een onderzoek gebeuren naar het verwarmingssysteem, de isolatie van de woning, enz.
Doel Maatregelen/oplossingen: Hoe kan ik verbeteren?
Vorm Externe audit
Toepassingsgebied Procesfase
Gratis/betalend Betalend
Zelfstandig uit te voeren Nee
Handleiding Nee
Talen Nederlands
Afkomst Belgiƫ

Contactgegevens

Adres Vlaams Energieagentschap (VEA)
Koning Albert-II-laan 20 bus 17
1000 Brussel
Contactformulier Open link

Categorieƫn

Thema's Energie
Sectoren Landbouw, Industrie, Transport, Energie, Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Aspecten Milieutechnisch, Economisch

Input

Algemeen U raadpleegt de lijst van erkende energiedeskundigen en selecteert een energiedeskundige, die vervolgens bij u thuis langskomt om de woning energetisch in kaart te brengen.
Voorbereiding U kunt het bezoek ter plaatse vergemakkelijken door facturen (gas, stookolie, elektriciteit) en technische informatie (dakisolatie, vernieuwen stookketel of boiler, ...) klaar te leggen en een schets van te maken van de buitenkant van uw woning (met opgave van de afmetingen van alle buitengevels, deuren, ramen, ...).
Inspanningen (tijd) Indicatief: enkele uren voor de begeleiding van de energiedeskundige en de voorbereiding.
Inspanningen (personeel) Iedereen die energie wenst te besparen in zijn/haar woning.

Output

Algemeen De energiedeskundige bezorgt u het rapport dat bestaat uit drie luiken: een algemeen deel, een toelichting bij de mogelijke verbeteringen m.b.t. de muren, dak en vensters en een toelichting bij de mogelijke verbeteringen m.b.t. de verwarmingsinstallatie en de warmwaterproductie. Uw voordeel: een grote energiebesparing indien de voorgestelde maatregelen worden uitgevoerd, inzicht in de energiestromen in uw woning en technische informatie over hoe de maatregelen correct kunnen worden uitgevoerd.