Rekentool: grootte hemelwaterbassin

Inagro
Laatste herziening fiche: 2018-01-26

Algemene informatie

Met deze rekentool kan u berekenen hoe groot uw waterbassin moet zijn voor een nieuwe serre of geplande uitbreiding. Daarnaast kan u nagaan hoe goed/slecht uw bedrijf scoort op het vlak van hemelwaterbenutting.
Doel Benchmark: Waar sta ik?
Vorm Rekentool
Toepassingsgebied Ontwerpfase & procesfase
Gratis/betalend Gratis
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Nee
Talen Nederlands
Afkomst Belgiƫ

Contactgegevens

Adres Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke Beitem
Telefoonnummer Tel. 051 27 32 00
E-mail info@inagro.be

Categorieƫn

Thema's Water
Sectoren Landbouw
Aspecten Milieutechnisch

Input

Algemeen Voor de simulatie moet u als gebruiker verschillende parameters ingeven: gegevens oppervlakten waarvan water wordt opgevangen in de wateropslag (serre, teeltoppervlakte en bedrijfsgebouwen), gegevens waterbassin (hoogte, diepte, lengte, ...) en teeltgegevens (type teelt).
Voorbereiding Beperkt - Gegevens kennen van waterbassin
Inspanningen (tijd) Beperkt - Enkele minuten
Inspanningen (personeel) Iedere land- of tuinbouwer die de grootte van het waterbassin wenst te berekenen of wil nagaan hoe goed/slecht haar of zijn bedrijf scoort op het vlak van hemelwaterbenutting.

Output

Algemeen Uit de simulatie volgen resultaten in de vorm van twee tabellen. De eerste tabel geeft de resultaten van de simulatie bekomen op basis van de ingevulde parameters, waaronder het bruto en netto volume van het bassin, aandeel en benutting van het hemelwater en frequentie van watertekort. De twee tabel geeft het aandeel van het hemelwater in teeltbehoefte en de frequentie van watertekort voor de overeenstemmende nuttige volumes per ha teeltoppervlak.