R4R Tool

Regions for Recycling (R4R)
Laatste herziening fiche: 2018-01-26

Algemene informatie

Deze tool biedt de mogelijkheid om een afvalgerelateerde dataset voor uw regio in te voeren, uw regio te benchmarken voor recycling prestaties en de recyclingprestaties te koppelen aan effectieve juridische, economische, communicatieve en technische afvalbeheersinstrumenten. Tenslotte hebt u de mogelijheid om een aantal methodes te raadplegen die al in verschillende Europese landen toegepast worden.
Doel Benchmark: Waar sta ik?
Vorm Tool
Toepassingsgebied Procesfase
Gratis/betalend Gratis
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Ja
Talen Engels
Afkomst Europa

Contactgegevens

E-mail info@regions4recycling.eu

Categorie├źn

Thema's Materialen (afval)
Sectoren Landbouw, Industrie, Transport, Energie, Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Aspecten Milieutechnisch

Input

Algemeen De tool vereist het ingeven van verschillende datasets. De verschillende datasets zijn o.a. externe factoren (populatie, densiteit en oppervlakte van de regio), de samenstelling van het afval, lokale instrumenten en extra informatie (zoals het meesturen van een pdf met informatie).

Output

Algemeen De R4R-methode maakt het mogelijk voor gebieden (gemeente, regio, land, ...) om hun gegevens op een homogene en consistente manier te presenteren, zodat ze de hoeveelheden die naar recycling (inclusief materiaal- en organisch herstel) gaan, kunnen vergelijken volgens de verschillende afvalfracties. Na het ingeven van de datasets krijgt u verschillende rapporten (benchmark, instrumenten, grafieken, ...).