AFSS

VITO
Laatste herziening fiche: 2018-03-06

Algemene informatie

AFSS is een beslisondersteunend instrument dat overheid, bedrijven en milieuadviesbureaus helpt bij het zoeken naar mogelijke combinaties van verwerkingstechnieken van specifieke afval- en materiaalstromen.
Doel Maatregelen/oplossingen: Hoe kan ik verbeteren?
Vorm Tool
Toepassingsgebied Ontwerpfase & procesfase
Gratis/betalend Gratis
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Nee
Talen Nederlands
Afkomst Belgiƫ

Contactgegevens

Adres VITO
Boeretang 200
2400 Mol
E-mail bbt@vito.be

Categorieƫn

Thema's Materialen (afval)
Sectoren Landbouw, Industrie, Transport, Energie, Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Aspecten Milieutechnisch, Economisch

Input

Algemeen In AFSS kan u een specifieke afvalstroom of techniek zoeken aan de hand van een trefwoord of de lijsten.
Voorbereiding De gebruiker gaat vooraf na welke specifieke afval- en materiaalstromen en/of verwerkingstechnieken aanwezig/van toepassing zijn binnen het onderzoekstopic. Een voorafgaande analyse is mogelijk vereist.
Inspanningen (tijd) Afhankelijk van een mogelijke analyse. De benodigde tijd voor het gebruik van AFSS is eerder beperkt.
Inspanningen (personeel) Iemand met (bij voorkeur) kennis van de specifieke afval- en materiaalstromen en/of verwerkingstechnieken binnen het onderzoekstopic.

Output

Algemeen Het resultaat is een gekoppeld overzicht van afvalstromen en technieken, mooi in verbinding met elkaar. Zo kan u de samenhang tussen afvalstromen en technieken duidelijk zien. Daarnaast krijgt u informatie over afvalstromen/techniek, wetgeving, inzameling, verwerking, recyclage, referenties en contactpersonen. Let wel: de resultaten zijn evenwel niet automatisch een Best Beschikbare Techniek (BBT). Hiertoe dient nog een globale milieu- en economische beoordeling, en een meer specifieke techniekanalyse te gebeuren.