Cirkeltips

OVAM
Laatste herziening fiche: 2018-10-31

Algemene informatie

Tips van de hele afvalsector over duurzaam materiaalbeheer. Met focus op financiële haalbaarheid en milieuwinst. Benchmarking van afvalproductiecijfers is ook mogelijk. Voor onbeantwoorde vragen over bedrijfsafval zit er ook een forum in de toepassing. Geschikt voor iedereen met een ondernemingsnummer. Als u een account maakt, krijgt u tips op maat van uw bedrijf.
Doel Benchmark: Waar sta ik?
Maatregelen/oplossingen: Hoe kan ik verbeteren?
Informeren
Vorm Tool
Toepassingsgebied Materiaalbeheer Afvalbeheer Circulaire bedrijfsvoering
Gratis/betalend Gratis
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Nee
Talen Nederlands
Afkomst Vlaanderen (OVAM)

Contactgegevens

Adres Stationsstraat 110
2800 Mechelen
België
E-mail cirkeltips@ovam.be

Categorieën

Thema's Materialen (afval), Innovatie en cleantech
Sectoren Industrie
Aspecten Economisch, Milieutechnisch, Juridisch

Input

Algemeen Dienstverlening op maat van uw bedrijf op basis van gekende bedrijfsgegevens uit de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) en het Integraal Milieujaarverslag (IMJV). U hoeft alleen een Cirkeltips-account te creëren.
Voorbereiding Geen voorbereiding vereist
Inspanningen (tijd) U hebt meteen toegang tot alle tips. Voor de benchmarking en het forum moet u een account creëren (10 minuten). U kan de afvalgegevens van uw bedrijf zelf aanvullen zodat de tips nog meer op maat van uw bedrijf zijn.
Inspanningen (personeel) Doordat de tips op maat van uw bedrijf zijn (op basis van uw sector en afvalgegevens), krijgt u de meest relevante tips eerst te zien. Uw inspanning beperkt zich dus tot het lezen van de website.

Output

Algemeen Praktische tips om de in- en uitstroom van materialen in uw bedrijf efficiënter te organiseren. Dat leidt meestal tot een financieel voordeel en altijd tot een lagere milieuafdruk.