ILCA Packaging tool

RDC Environment
Laatste herziening fiche: 2018-06-13

Algemene informatie

De Instant LCA packaging toolTM is specifiek ontworpen voor alle sectoren die verpakkingen op een grote schaal gebruiken (voeding- en drankindustrie). Bedrijven kunnen voor hun producten de milieu-impacten berekenen van de verpakkingstypen of met elkaar vergelijken die ze hiervoor wensen te ontwerpen, gebruiken ... De tool bevat duizenden processen en laat toe om verschillende stappen te modelleren (bv. transport per truck, dan per trein, dan per boot en finaal per truck). Het model en de berekeningen werden eveneens gepeerreviewed.
Doel Benchmark: Waar sta ik?
Vorm Rekentool
Toepassingsgebied Ontwerp- & procesfase
Gratis/betalend Betalend
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Ja
Talen Engels
Afkomst België

Contactgegevens

Adres RDC Environment
Av. Gustave Demey, 57
1160 Brussel
Telefoonnummer +32 2 420 28 23
E-mail contact@rdcenvironment.be

Categorieën

Thema's Milieu (algemeen), Materialen (afval)
Sectoren Industrie
Aspecten Milieutechnisch

Input

Algemeen De Instant LCA packaging toolTM is gebaseerd op een pre-geïntegreerde LCA model, waarbij het hele proces (cradle to gate) in rekening is gebracht. Voor alle invloedrijke parameters zijn er door RDC Environment default waarden voorzien. Indien bedrijven over eigen gegevens bezit kunnen deze gegevens aangepast worden.
Voorbereiding Er is geen voorbereiding nodig. De milieu-evaluatie kan op elk moment worden opgeslagen en is steeds beschikbaar voor andere collega’s.
Inspanningen (tijd) Er is een tijd- en kostenbesparing dankzij de pre-geïntegreerde LCA-modellen en default waarden voor relevante data.
Inspanningen (personeel) Een opleiding in de vorm van een webinar is voorzien. De tool is gebruiksvriendelijk en handleiding, video-tutorials zijn steeds beschikbaar.

Output

Algemeen Met een eenvoudige druk op de knop worden de milieu-impacten van de verpakkingen voor verschillende milieu-impactcategorieën berekend. De resultaten kunnen makkelijk geïnterpreteerd worden en worden weergegeven in tabellen en grafieken via - een vergelijkende analyse - identificering van de hotspots (procesfase) De resultaten zijn zowel exporteerbaar naar Excel en PDF.