Ecolizer

Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM)
Laatste herziening fiche: 2018-01-26

Algemene informatie

Een online tool om producten te ontwerpen met een minimale milieu-impact. Productontwerpers kunnen eenvoudig een milieu-evaluatie maken van één of verschillende productvoorstellen en productieprocessen.
Doel Benchmark: Waar sta ik?
Vorm Tool
Toepassingsgebied Ontwerpfase
Gratis/betalend Gratis
Zelfstandig uit te voeren Ja
Handleiding Nee
Talen Nederlands
Afkomst België

Contactgegevens

Adres Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM)
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Telefoonnummer Tel. 015 284 284
E-mail info@ovam.be

Categorieën

Thema's Innovatie en cleantech
Sectoren Industrie
Aspecten Milieutechnisch, Economisch

Input

Algemeen De milieu-impact wordt berekend aan de hand van alle materialen, processen, verpakkingen, transportmodi die toegepast worden tijdens de levenscyclus van uw product. Deze informatie is vereist.
Voorbereiding Om snel en eenvoudig de milieu-impact van uw product te bepalen, moeten alle materialen, processen, verpakkingen en transportmodi tijdens de levenscyclus gekend zijn.
Inspanningen (tijd) Snelle en eenvoudige berekeningen. Tijd afhankelijk van voorkennis levenscyclus.
Inspanningen (personeel) Een personeelslid met (bij voorkeur) enige kennis van de levenscyclus van het product voor het uitvoeren van de tool.

Output

Algemeen De Ecolizer geeft aan de hand van de ingevulde informatie de milieu-impact weer in één cijfer. U kunt zowel de totale milieu-impact, als de impact per fase in de levenscyclus van een product berekenen. Zo kunt u een levenscyclusfase met een hoge milieu-impact gericht aanpakken. Naast de individuele analyse van een product, kan u ook de score van producten met elkaar vergelijken.